Faktoringas ir verslo paskola – ar jums to reikia?

Kartais įmonės savo klientams išrašo sąskaitas už prekes ar paslaugas su atidėjimu. Tai reiškia, kad klientas ne iš karto sumoka. Jeigu įmonė nori išsaugoti ir savo klientą, kuris negali iš karto sumokėti, ir kartu jai reikalingi pinigai naujų prekių užsakymui, yra išeitis. Tai faktoringas – sąskaitų finansavimas.

Kokios faktoringo suteikimo sąlygos?

UAB „Noviti“ suteikia sąskaitų finansavimą labai palankiomis sąlygomis. Finansuojama iki 100 procentų sąskaitų sumos. Bendra suma gali siekti iki 20 000 eurų. Faktoringas galimas ir įmonėms, kurios neseniai įsikūrė ar gyvuoja vos kelias dienas. Tam nereikia jokio užstato, o sąskaitos apmokamos vos per 8 darbo valandas.

Kai užpildoma paraiška sąskaitų finansavimui, klientui sukuriama vartotojo paskyra. „Noviti“ darbuotojai, įvertinę paraišką, susisiekia su paraiškos teikėju per 8 darbo valandas ir pateikia geriausią pasiūlymą. Paskui pasirašoma sutartis per vartotojo paskyrą mobiliuoju parašu ar „Smart-ID“ programėle. Taigi, nereikia keliauti į biurą, taip sutaupomas laikas. Po sutarties pasirašymo, kliento sąskaitos finansuojamos per 2 valandas.

Skaityti toliau

Saulės elektrinės verslui

Vokietijoje kas antrą ar trečią namo stogą puošia saulės jėgainės, gyventojai seniai suprato šios švarios energijos vertę. Klimatas Vokietijoje panašus kaip ir Lietuvoje, tačiau saulės jėgainių pas mus kol kas nėra daug, tačiau spėjama, kad ateityje jų skaičius smarkiai augs. Tam yra kelios priežastys. Elektrinių gaminama energija prisideda prie aplinkos puoselėjimo, klimato kaitos mažinimo. Vieną kartą investavus į jėgainę, ši atsiperka po 7-9 metų. Šiuo metu yra ne tik supaprastėjusi reikiamų dokumentų tapti energijos gamintoju tvarka, bet ir siūloma susigrąžinti dalį saulės jėgainės įrengimo išlaidų. Todėl atsiperkamumo laikas gali dar sutrumpėti.

Taigi, saulės elektrinės verslui sumažintų išmetamų CO2 dujų kiekį, o ilgalaikėje perspektyvoje padėtų sumažinti elektros energijos kaštus. Įmonės gali gaminti saulės energiją savo reikmėms arba pardavimui. Jėgainę galima įsirengti ant pastato stogo arba investuoti į jėgainių parką ir tapti nuotoliniu energijos gamintoju. Nusprendus įsigyti saulės jėgainę, reikėtų susirasti patikimą partnerį, kuris turi ilgametę patirtį.

Skaityti toliau

Kaip pasirinkti metalo apdirbimo įmonę?

Specialios fomosLietuvoje metalo pramonė turi labai gilias tradicijas, todėl ir įmonių, kurios tuo užsiima yra tikrai daug. Metalui naudojamos ne tik specialios liejimo formos, bet ir įvairūs įrengimai skirti jo apdirbimui. Kiekviena metalo apdirbimo įmonė susiduria su daugybe iššūkių, juk metalui apdirbti reikia ne tik aukštos kokybės įrangos, bet ir kvalifikuotų specialistų, kurie mokėtų ta įranga naudotis.

Šiuo metu metalo apdirbimo įmonės siūlo įvairias paslaugas. Naujausios technologijos naudojamos metalo apdirbimui yra tokios pačios kaip ir daugelyje kitų šalių, todėl mūsų šalies pramonė tikrai neatsilieka nuo kitų šalių. Be to, daugelis Lietuvos įmonių gali pasiūlyti konkurencingas sąlygas ir daugelis tiek mūsų šalies įmonių, tiek ir užsienio šalių įmonės gali pirkti įvairius metalo gaminius geromis kainomis.

Jeigu ieškoma, iš kur pirkti metalo gaminius, tai reikia žinoti į ką atkreipti dėmesį. Svarbiausia turi tapti kokybė. Reikia ieškoti tų įmonių, kurios naudoja naujausias technologijas metalo apdirbimo pramonėje. Kai kurios įmonės vis dar naudojasi senomis įrangomis, kuriomis negalima išgauti tam tikrų rezultatų, kur reikia itin kruopštaus darbo atlikimo. Jeigu jums reikalingas kruopštus ar koks nors ypatingas metalo apdirbimas, tai reikia surasti įmonę, kuri naudoja naują įrangą galinčią atlikti šiuos darbus. Tiesa, vien geros įrangos nepakanka. Reikia, kad įmonė skirtų deramą dėmesį darbuotojų, kurie dirbs su tais įrengimais ir atliks metalo apdirbimo darbus, kvalifikacijai. Kuo geriau yra apmokyti darbuotojai, tuo geresnis darbų rezultatas bus. Įvairios staklės, liejimo formos, skaičiavimai ir t.t. yra svarbus darbas, kurio negali atlikti bet kas.

Skaityti toliau

Ką reikia žinoti planuojant nuomotis baidares Vilniuje?

Plaukimas baidarėmis daugeliui atrodo viliojanti pramoga, todėl vis daugiau žmonių nusprendžia pasinaudoti baidarių nuoma Vilniuje. Planuojant tokias pramogas randamas labai didelis pasirinkimas, todėl rinktis iš ko tikrai yra. Ką reikia žinoti, jei nusprendėte nuomotis baidares?

BaidarėsPirmiausia ką reikia padaryti visiems, kurie nori plaukti baidarėmis, tai išsirinkti maršrutą ir nuomotoją. Pavyzdžiui, baidarių nuoma Vilnele siūloma skirtingų nuomotųjų. Jums reikia pasirinkti labiausiai tinkamus. Pagal ką rinktis, priklauso nuo individualių kriterijų, kurie svarbūs. Pavyzdžiui, vieniems bus svarbi kaina ir jie rinksis pagal kainą, kurią pasiūlys nuomotojas. Kitiems svarbu bus tinkama data, kuomet gali plaukti, juk dažnai nutinka taip, kad norimą dieną nėra laisvų baidarių, todėl tenka ieškoti kito nuomotojo, kuris tuo metu turi laisvų baidarių. Kiekvienas turi pagalvoti, kas jam svarbu ir rinktis, nes gal kažkam bus svarbesni atsiliepimai, todėl jis ieškos kitų žmonių, kurie jau plaukė baidarėmis atsiliepimų ir pagal tai pasirinks tinkamą nuomotoją. Renkantis ne mažiau svarbus yra maršruto pasirinkimas. Dauguma baidarių nuomotojų siūlo tuos pačius maršrutus, tačiau jie gali šiek tiek skirtis arba gali būti pasiūlytos skirtingos nakvynės vietos. Į tai taip pat derėtų atsižvelgti, ypač, jei planuojate plaukti ilgiau, nei vieną dieną.

Skaityti toliau

Drabužių pirkimas internetu

Moteriški drabužiai parduodami tiek fizinėse parduotuvėse, tiek ir internetu. Pavyzdžiui, populiarūs kardiganai internetu parduodami daugelyje parduotuvių. Pirkėjos turi galimybę išplėsti paiešką, kas atveria dideles galimybes rinktis iš gausybės gamintojų ir modelių. Ką reikia žinoti apie pirkimą internetu?

Pirkėjai pasiskirsto į dvi kategorijas. Pirmajai priklauso tie, kurie perka įprastose parduotuvėse, o antrajai priklauso – perkantys internetu. Niekam ne paslaptis, kad didžiąją dalį parduodamų drabužių sudaro moteriški rūbai. Moterims aktualu, kad drabužių pasiūla būtų didelė, o gamintojai kasmet siūlo vis didesnį asortimentą. Tiek gamintojai, tiek ir pardavėjai prisitaikė prie pasikeitusių pirkimo įpročių ir moterims siūlo pirkti internetu iš elektroninių drabužių parduotuvių. Tai labai geras būdas greitai apsipirkti, tačiau ne visada jis turi vien tik privalumus.

Kardiganai moterimsPirkimas internetu turi ir trūkumų. Kaip pagrindinį įvardina saugumą. Pasitaiko atvejų, kuomet pirkėjos perka elektroninėje parduotuvėje, o prekių taip ir negauna, kaip ir pinigų niekas negrąžina. Žinoma, tokie atvejai reti, tačiau norint pirkti saugiai, reikia pirkti tik iš patikimų parduotuvių, kurios veiklą vykdo legaliai. Yra ir dar vienas trūkumas, kurį dažnai mini pirkėjos. Tai – nebuvimas galimybės matuotis rūbus. Kitaip sakant joms sunku pasirinkti tinkamą dydį. Norint to išvengti, reikia atidžiai skaityti parduotuvės informaciją. Kai kurios pateikia tikslią dydžių nustatymo lentelę, pagal kurią galima pasirinkti savo dydį. Nors ne visada jos suprantamos, todėl jeigu turite klausimų ar nežinote, kaip nustatyti savo dydį, tai visuomet reikia paklausti pas pardavėją. Dėl galimybės matuotis nebuvimo daugelis bijo pirkti internetu, tačiau daugelyje parduotuvių galimas grąžinimas per 14 dienų, todėl pirkti ir matuotis galima namuose. Tik tikslią informaciją apie tai ir sąlygas reikia sužinoti pas pardavėją.

Skaityti toliau