Saugumo taisyklės, važiuojant autobusu

MikroautobusaiNorint išsinuomoti mikroautobusą, reikia atitikti tam tikrus reikalavimus, sudaryti patikimo kliento įspūdį. Tačiau ir tada, kai mikroautobusų nuoma jau būna įvykusi, tikimasi, kad kelionė vyks saugiai, kad reikalavimai nebus tik dėl įvaizdžio, o kelionės saugumas iš tiesų bus užtikrintas. Norint saugiai važiuoti mikroautobusu, tam tikrų nuostatų turėtų laikytis ir keleiviai, ir vairuotojas.

Vairuotojas: pailsėjęs, blaivus, taisyklingas

Kaip ir bet kokios kitos transporto priemonės vairavimo atveju, mikroautobusų nuoma turi turėti tinkamą vairuotoją. Vairuotojas – tai pirmiausiai gerą vairavimo patirtį turintis budrus vežėjas, kuris nepasižymi kelių eismo saugumo taisyklių pažeidimais, kuris paprastai neviršija greičio, važiuoja atsižvelgdamas į eismo sąlygas, taisyklingai. Taip pat labai svarbu, kad vairuojantis asmuo būtų pailsėjęs, pakankamas fizinių jėgų, nesergantis, išsimiegojęs ir blaivus. Jeigu leidžiamasi į ilgesnę kelionę, derėtų turėti ir dar vieną atsarginį mikro autobuso vairuotoją, kuris, esant ekstremalioms situacijoms, būtų svarbiausias gelbėtojas. Taip pat ilgos kelionės metu vairuotojai dėl saugumo turėtų pasikeisti. Kartais tai, kad esame labai pavargę, suprantame jau per vėlai, tad mirkoautobuso vairuotojai turėtų būtinai paisyti savo fizinės būklės ir atidirbę įprastas darbo valandas, mikroautobuso vairą perleisti pakaitiniam vairuotojui.

Keleiviai: prisisegę, ramūs, neblaškantys

Skaityti toliau

Ką užfiksuoja stebėjimo kameros

Saugos sprendimaiStebėjimo kameros, pakabinamos dėl saugos, dažnai nufilmuoja įvairius dalykus. Pavyzdžiui, http://www.manosauga.lt nupirktos kameros. Dauguma ramių kameromis užfiksuotų vaizdų nebūna niekam įdomūs ir aktualūs, tačiau visgi kai kurie pamatyti ir kamerų užfiksuoti dalykai sukelia susidomėjimą arba net ir kriminalistų dėmesį.

Įsilaužimai į namus

Be abejo, bet kokio nusikalstamo pobūdžio veikla priverčia peržiūrinėti įrašus kelis kartus, ieškoti įkalčių, bandyti pamatyti nusikaltėlius, įsilaužėlius. Tad įsilaužimai į namus video medžiagoje gali būti geriausias įkaltis, ieškant, kas padarė nusikaltimą. Neseniai paplito video, kur du atsipalaidavę jaunuoliai Pilaitės rajone viduryje baltos dienos bando įsilaužti į namus. Keliamos versijos, kad jie gali būti susiję su kitais neseniai įvykdytais panašaus braižo nusikaltimais. Kad stebėjimo kameros yra efektyvus apsisaugojimo būdas nuo įsilaužimų į namus, rodo visi rodikliai. Tad norėdami sužinoti, kaip išvengti įsilaužimų į namus, turėtumėte pagalvoti apie įvairias strategijas. Labai dažnai jau vien kameros lipdukas kaip įspėjamasis ženklas atbaido įsilaužėlius. Tačiau realios kameros dar ir užtikrina įkalčių turėjimą.

Įsilaužimai į automobilius

Skaityti toliau