Ieškote kas parduoda mišką? – apsilankykite Parduokmiska.lt

Lietuvoje visai neseniai interneto erdvėje pasirodė naujas projektas Parduokmiska.lt. Jei ieškote kas perka mišką ar jį parduoda, rekomenduojame apsilankyti šiame tinklapyje. Koks šio projekto unikalumas?

Žmonėms ieškantiems miško pardavėjų ar supirkėjų dažnai tenka internete praleisti daug laiko, perkaityti begalę skelbimų. O iš atsirinkti tinkamiausius pasiūlymus. Tuo tarpu projekte Parduokmiska.lt rasite visas patikimas miškininkystės įmones. Jų yra daugiau kaip 200. Visos įmonės patikrintos, atrinktos tik tos kur dirba atsakingai. Todėl galite drąsiai sudarinėti sutartis ir sandorius nebijodami apgavysčių, kurių, kaip bebūtų gaila pasitaiko.

Įmonės ne tik randamos vienoje vietoje, bet ir galima filtruoti pagal veiklos profilį ir regioną

Dažnai miško savininkams labai sunku įvertinti savo turimo miško vertę. Proketo parduokmiska.lt kūrėjai ir apie tai pagalvojo. Jie gali įvedę savo nuosavybės duomenis sužinoti preliminarią miško kainą. Svarbu pabrėžti, kad skaičiuoklės duomenys ir koficientai nuolat atnaujinami.

Keletas patarimų miško savininkams kaip saugoti savo mišką.

Žėlinių apsauga miške

Vasarą pats laikas pasirūpinti želdinių ar žėlinių apsaugos nuo žvėrių priemonėmis, nes žiemą skabydami ūglius ir laupydami žievę jie gali pažeisti bet kokios rūšinės sudėties ir tankumo mišką. Patikimos apsaugos priemonės – tvora ar repelentai. 2013 m. Miško atkūrimo ir įveisimo nuostatų pakeitimuose nustatyta, kad miško želdiniais ir žėliniai, kurių rūšinėje sudėtyje yra 50 proc. ir daugiau ąžuolų turi būti apsaugoti specialia, ne žemesne kaip 2 m. apsaugai nuo žvėrių tinkama tvora. Tvora apsaugo ne tik ąžuolų, bet ir kitų rūšių želdinius. Nepatikimiausios ir brangiausios – individualios apsaugos priemonės: žvėrys bet kada gali nukąsti medelio viršūnę, todėl reikia apsaugoti ne tik medelio kamieną, bet ir papildomai jo viršūnę.

Skaityti toliau

Pasirink rūbą – aš pasakysiu kas tu

Paltai pigiauNe veltui sakoma, kad palydi pagal išvaizdą, o išlydi pagal protą. Pasak mokslininkų, pakanka kelių pirmų sekundžių nuomonei apie žmogų susidaryti. Tai reiškia, kad net jeigu Jūsų pašnekovas dar nė nepravėrė burnos, Jūs jau žinoti į kurią lentynėlę įkomponuoti vertinimą apie jį. Vis dėlto, psichologai išskiria keturis mūsų tipus, kuriuos galima identifikuoti pagal pagrindines aprangos detales.

Ryškios spalvos

Stilingi paltai moterims visi kaip vienas yra ilgesni ir griežto kirpimo. Todėl jeigu Jūsų pasirinkimas sukasi apie pūkiniai paltai moterims arba vilnoniai paltai moterims, tačiau ryškių spalvų (geltona, žalia, raudona ar kita), Jūs greičiausiai esate ryški asmenybė. Jums kaip niekam kitam žiemą trūksta spalvų. Todėl nuspalvinate rutiną pačios. Kita vertus, Jūs labai pozityvus žmogus. Todėl aplinkinius traukiate lyg magnetas. Mėgstate pataupyti. Pigus drabužiai arba jų išpardavimai – lyg šventė.

Raštai

Jeigu mėgstate rinktis raštuotus drabužius, greičiausiai, esate labai aktyvus ir veržlus žmogus. Kartais atrodo, kad klasikinis vyriškas kostiumas vienspalvis ir niekur neįpaišysime kažko įvairesnio, o čia vyras išsitraukia margą kaklaraištį. Beje, paltai moterims 2015 yra įvairiausių raštų. Tokius margumynus mėgsta savimi pasitikinčios asmenybės. Greičiausiai, Jūs jau užimate gana solidžias pareigas arba planuojate jas užimti netolimoje ateityje.

Skaityti toliau

Studentų virtuvės ypatumai

BaldaiKuo skiriasi studentiška virtuvė nuo brandžios šeimos, pamatyti galima vos įžengus į ją: ir tvarka, ir virtuves baldai Kaune rodo, kad viskas čia kitaip. Tiesa, naujų virtuves baldu gamyba Kaune vyksta tik tiems, kas naujai kuriasi, kas planuoja ateitį su jauna šeima. Studentai paprastai neperka naujų virtuvės baldų, nes jiems kur kas aktualiau būna tai, ką jie patiria, ką išmoksta, ką sužino. O gyvenamoji vieta jiems paprastai tinka įvairi. Panagrinėkime, kaip atrodo studentiška virtuvė.

Studentiški baldai

Ar galima sakyti, kad kažkurie baldai Kaune ar kitame mieste yra būtent studentiški? Dažnai apie dalykus, kurie atsiradę vos suduriant galą su galu, sakoma, kad jie yra studentiški. Tad kaip atrodo studentiški virtuvės baldai? Jeigu žvelgtume į tai, kokiuose paprastai studentai gyvena butuose, matytume, kad dažniausiai jiems tenka tenkintis senais butais daugiabučiuose, rajonuose. Kadangi studento kišenė pusiau tuščia, jis renkasi pigiausią butą. O tokio buto virtuvėje visada galima rasti senus sovietinius baldus. Taip pat ir kažką, atvežtą iš kažkur kitur, atvežtą ir paliktą būtent ten. Tai gali būti ir spalvotomis durelėmis spintelės, ir iš kažkur atgabenta lentyna. Ir taburetė, ir kėdė, ir dar koks nors keistas stalas. Studentiškos virtuvės baldai retai kada būna iš vieno komplekto. Jie būna iš keleto skirtingų komplektų, tačiau kartu jie sudaro rinkinius, kurie būna panašūs į kitus studentiškų virtuvės baldų rinkinius.

Iš kur atsiranda netvarka virtuvėje?

Skaityti toliau

Kodėl lęšiai internetu – optimaliausias pasirinkimas taupantiems?

Kontaktiniai lęšiai – sparčiai populiarėjanti korekcinė regos priemonė, vertinama dėl savo universalumo ir patogaus naudojimo. Itin daug užklausų sulaukia ir lęšiai internetu. Skaitmeninėje erdvėje įsikūrusios parduotuvės taupo apsipirkimo laiką ir mažina išlaidas. Be to, čia galima rinktis iš itin plačios kontaktinių lęšių pasiūlos, įsigyti tiek spalvotus, tiek įprastus lęšius, vienadienius, savaitinius ir mėnesinius gaminius.

Kas lemia kontaktinių lęšių populiarumą?

Lęšiai interrnetuTinkamai prižiūrimi lęšiai nekelia jokio diskomforto ir padeda išvengti su akiniais susijusių rūpesčių, pvz., stiklų rasojimo, nosies spaudimo, susiaurėjusio matymo lauko ir t. t. Be to, nepaisant itin plačios akinių dizaino ir stiliaus pasiūlos, daugelis pirkėjų renkasi natūralumą, pirmenybę skirdami išvaizdos nekeičiantiems lęšiams. Tiesa, prieš pasirenkant konkretaus tipo korekcines priemones, būtina pasitarti su akių gydytoju ir atlikti kelis tyrimus.

Nuo ko priklauso kontaktinių lęšių kaina?

Visų pirma kontaktinių lęšių kainą lemia pasirinkto modelio tipas. Lęšiai gali būti įprasti arba spalvoti. Kasdieniam nešiojimui rekomenduojami akių spalvos nekeičiantys gaminiai, nesukeliantys diskomforto ir nekeičiantys regimo vaizdo. Spalvoti lęšiai siejami su ypatingomis progomis, šventėmis ar karnavalu, kuomet norime pagyvinti savo įvaizdį. Verta paminėti, kad šiuo atveju lęšiai grupuojami į dar dvi kategorijas – spalvą paryškinančius ir visiškai ją keičiančius gaminius. Tiek vieni, tiek kiti gali sukelti diskomfortą dėl pakitusios aplinkos. Nors tokių gaminių viduje yra permatoma erdvė, vis dėlto, jei vyzdys išsiplečia, gali pasikeisti aplinkos spalvos.

Skaityti toliau

Ar galiu steigti įmonę kaimyninėje Latvijoje?

Verslą plėsti ir steigti padalinius galima visur kur norite Europos Sąjungoje. Taip pat niekas netrukdys Jums steigti verslo padalinio. Kitas ir nemažiau svarbus klausimas, kiek tai kainuos ir kokius teisinius kelius teks praeiti?

Ribotos atsakomybės bendrovė

Manau pirmas klausimas – uab steigimas nuo ko pradeti Latvijoje – yra pats svarbiausias. Pirmiausiai, reiktų pasirinkti teisinę formą. Rodos, koks tai klausimas. Tačiau, jeigu turite įmonę Lietuvoje, galbūt Jus tenkitų ribotos atsakomybės bendrovė (angl. Limited Liability Company), priklausanti motininiam verslui Lietuvoje. Tokių imoniu steigimas Latvijoje minimaliai kainuotų apie 180 Eur. Suma gali padidėti iki 470 Eur. jeigu dokumentus norėtumėte susitvarkyti skubos tvarka.

Įmonės LatvijojeKita vertus, imones steigimas kaina kinta priklausomai nuo įstatinio kapitalo dydžio ir kitų faktorių. Latvijos įstatymų nustatyta tvarka ribotos atsakomybės bendrovės įstatinis kapitalas turėtų būtų nemažesnis nei 2 tūkst. latų (apie 2 800 eurų).

Uždaroji akcinė bendrovė

Skaityti toliau