Kaip sutaupyti dujiniam šildymui?

Namų šildymas labai aktualus klausimas visiems, kurie nori šaltuoju metų laiku džiaugtis namų šiluma ir jaukumu. Kalbant apie šildymo būdus, dabar galima išskirti šildymą dujomis. Tai yra praktiškas pasirinkimas, nes dujinis šildymas yra autonominis, o ir kaina, palyginus su kitais šildymo būdais, yra sąlyginai nebrangi.

Svarstant apie dujinį šildymą iškyla klausimų apie dujinio katilo pasirinkimą, kuris išties džiugina pasirinkimo gausa. Svarbu tik nesuklysti ir pasirinkti patikimo gamintojo, tarkim, Viessmann dujiniai katilai pasižymi patikimumu. Katilai skirstomi ne tik pagal gamintoją, bet ir pagal galingumą, kainą, montavimo (tvirtinamas prie sienos ar pastatomas), su vandens šildymo funkcija ar be jos, ir kt.

Viessman katilasNors renkantis dujinį katilą susiduriama ir su trūkumais. Vis dėl to, dujų kaina yra ganėtinai aukšta. Bet norint tinkamai apskaičiuoti, kiek gi kainuoja dujinis šildymas, reikia įvertinti ne tik tiesioginę kainą, bet ir laiko sąnaudas, kurios pasirinkus autonominį šildymą, sumažėja labai ženkliai, lyginant su kieto kuro šildymo būdais. Komfortas tikrai labai svarbus, todėl didesnė kaina už tokį patogų šildymą tikrai atsiperka.

Skaityti toliau

Kokį židinį pasirinkti?

Jau ne vieną dešimtmetį židinys naudojamas ne tik namų šilumai, bet ir jaukumui sukurti. Neretai tai ne tik praktiškas būdas gyventi šiltai ir jaukiai, bet ir turėti savo svetainėje gražų interjerą, kurio puošmena – židinys. Šiuo metu galima rasti didelį pasirinkimą. Taigi, kokie židiniai perkamiausi?

FumatUždaro tipo židinys, kuris gali būti įrengtas tiek pačioje pastato sienoje, tiek ir atvirai yra patys populiariausi. Pagal kitus kriterijus dar galima rasti tokį skirstymą, kai uždaro tipo židinys, kuris įrengtas sienoje bei turintis kaminą, kuris yra uždaras. Didžiausias tokio židinio privalumas yra tas, kad jis bus labai praktiškas bei neužims didelio ploto patalpoje. Iš pagrindinių trūkumų reikia paminėti, kad jei jau turite pastatytą namą, tai tokio neįsirengsite arba teks atlikti didelius darbus, nes tokie židiniai įrengiami statant namą.

Galima rinktis kito tipo židinį. Tai pusiau uždaras. Toks židinys nebus sujungtas su pastato siena, o kaminas galės būti įrengtas dviem būdais: šalia sienos arba pačioje sienoje. Didžiausias trūkumas – židinys užims daug vietos, o tai nėra praktiška mažose patalpose. Privalumas lyginant su uždaro tipo – galima įrengti, kai namas jau pastatytas.

Skaityti toliau

Refinansavimas – pagalba, kai jos labiausiai reikia

Paskolos skolomsKuomet turite ne vieną skolą ir ne vietą kreditą, atrodo, sunku suprasti – kaip viską grąžinti, kad ir pačiam pavyktų išgyventi. Paskolos įsiskolinusiems arba kitaip refinansavimas – geriausias šiuo metu egzistuojanti pasirinkimas, kurį išbando vis daugiau žmonių. Paprasčiausiai tai labai patogi galimybė padengti visas skolas ir tuo pačiu džiaugtis, kad paskolų grąžinimo terminas ir įmokos sudaromos pagal kiekvieną asmenį, ka jam būtų patogu.

Akivaizdu, kad paskolos įsiskolinusiems yra geriausia pagalba, kai tų paskolų labai daug. Nėra svarbu ar tai greitos paskolos ar bet kitokios: paskolos skoloms padengti yra išduodamos turintiems bet kokių įsipareigojimų. Svarbiau yra jų dydis nei jų tipažas.

Kokia įmonė yra geriausia?

Pirmiausia reikia įvertinti tai, kad paskolos įsiskolinusiems teikiamos ne vienoje įmonėje, tad norėdami rasti Jums tinkamiausią pasiūlymą – turite palyginti bent jau kelias galimybes. Kokius kriterijus yra svarbiausia įvertinti?

  • Skaitykite kitų žmonių patirtis, kurios padės susidaryti vaizdą apie konkrečią įmonę.

  • Taip pat naudinga pasidomėti palūkanomis, kurios gali labai varijuoti.

  • Skaityti toliau