Kam reikalingas energinis auditas?

Jeigu norite, kad jūsų naujo namo energinio naudingumo sertifikatas būtų geras, reikia gero namo sandarumo. Namo pridavimas vyksta ir tada, kai naujas namas pastatomas, ir tada, kai renovuojamas senas. Dažniausiai renovacija, remiama ES lėšomis, turi nuostatas, kuriose numatytas renovuoto daugiabučio pridavimas, kai jo energinis sertifikatas būna jau aukštesnės klasės. Tuomet visi išlošia. Nors renovacija gyventojams ir kainuoja, tačiau pagaliau jie turi galimybę mokėti už šildymą pigiau, gyventi šiltesnėse patalpose, taigi, sumokėti pinigai sugrįžta, o ir gyvenimo komfortas būna daug geresnis.

Kas yra energetinsi auditas

Sertifikuojami namaiTačiau galima pasakyti, kad namo pridavimas būna svarbus ne tik tada, kai pastatomas naujas statinys, bet ir tuomet, kai yra kažkas atnaujinama, kai keičiamos patalpų paskirtys ir pan. Energinis auditas veikia panašiai kaip ir sertifikavimas, tik jis išduoda ne sertifikatą, o apžvelgia namo situaciją. Audito metu yra atliekamas ir termovizinis tyrimas, parodantis, kur yra namo silpnosios vietos, ką reikėtų dar patvarkyti, kad pro namo sienas kiaurai nepūstų. Tačiau galiausiai tas auditas pateikia rekomendacijas, kur ką šiltinti, kad namo pridavimas tikrai būtų pats geriausias.

Suremontavo daugiabutį – daug šilčiau gyventi

Skaityti toliau

Žaliuzės Vilniuje – būtų galima pamanyti, kad produkcijos pasiūla yra pildoma kiekvieną dieną!

Daugelis apie tai net nesusimąsto, tačiau šiuolaikinės rinkos apimtys tampa sunkiai suvokiamos – realiai žiūrint, būtų galima vien tik pastebėti tai, kiek daug verslių piliečių skiria vis daugiau dėmesio rinkos naujovėms, diegia inovatyvias sistemas, pateikia vis patrauklesnius pasiūlymus žmonėms, kuriais dauguma iš jų uoliai naudojasi, siekdami suteikti naudos sau. Puikiausias bruožas, matyt, esą tas, kad pasiūlymai kiekvieną dieną kinta, tobulėja, progresuoja, o prašomos sumos tampa vis mažesnės ir mažesnės – kaip ir tikriausiai nereikia sakyti, vis daugiau asmenų pasinaudoja puikiais kainos ir kokybės santykiais, kas natūraliai daugumą ir motyvuoja, ir iš viso skatina bendrąsias pardavimų apimtis, jų augimą.

ŽaliuzėsŠiandieną norėtume, kaip pavyzdį, naudoti neįtikėtinai nišinį sprendimą, kuris ganėtinai puikiai idealizuoja bendrąją situaciją ir paaiškina net ir labiausiai nišinius aspektus, jeigu būtų galima taip teigti. Turime omenyje tai, kad konkrečiai žaliuzės Vilniuje yra puikus pasirinkimas, todėl jas galite rasti – http://www.ardena.lt/zaliuzes-2 Šiandieną tai bus pagrindinė mūsų turinio tema, tad nuoširdžiai viliamės, kad sugebėsime ne vien tik tikslingai perteikti norimą informaciją piliečiams, tačiau taip pat ir kuo šauniausiai paaiškinti jiems, kaip gi kinta rinkos pasiūlymai, kodėl gi palaipsniui jie tampa vis pigesni. Tikimės, kad galiausiai asmenys susikurs milžinišką naudą sau ir dėl to galės pasidžiaugti individualiai.

Skaityti toliau

Jaukių dovanų artimiesiems sąrašas

DovanosKokios dovanos galėtų geriausiai tikti Jums ir Jūsų artimiesiems, artėjant šventėms? Įsivaizduokite, už lango siaučia pūga, bet žvarbus vėjas jums nė motais. Jūs čia, jums taip gera, nes su jumis – jūsų šeima, o dar ir be galo laiminga. Kodėl? Nes prasideda dovanų dovanojimo metas… O ką dovanosite? Šis vaizdas jus nukelia į ateitį, kada dovanas, be abejo turėsite. Bet galbūt jums vertėtų apie dovanas pagalvoti iš anksto? Taip ir padarykite.

Puodeliai

Vienas iš dalykų, kurį galima dovanoti visų švenčių proga – tai jaukus arba elegantiškas puodelis. Porcelianas yra Kinijos auksas, tačiau dabar mes jį galime su geriausiais jausmais dovanoti brangiems žmonėms. Taip pat brangus ir geras dalykas yra ir geras dizainas. Jis pamatuojamas kiekvieno asmeniniu skoniu. Tad, jeigu tikrai norite turėti gražų bei gerą puodelį, išrinkite jį ir padovanokite sau arba brangiam žmogui.

Indų rinkiniai

Jeigu norite dar daugiau praktiškumo ir šio to didingesnio – pirkite visą indų rinkinį. Dabar yra artėjant šventėms elektroninėse parduotuvėse tokių gerų pasiūlymų, kad tikrai išsirinksite. Klasikinis arbatos gėrimo servizas susideda iš puodelių ir lėkštučių. Keramikiniai šaukšteliai, dubenėliai sriubai – tai dar viena puikaus rinkinio idėja.

Minkšti ir šilti dalykai

Skaityti toliau

Santuokos jubiliejų pažymėjo atostogos Bištone

BirštonasAndrius ir Agnė vedę jau 10 metų, ta proga jų laukė suplanuotas savaitgalio poilsis Birštone. Kaip juokiasi Agnė – nors jie vedę taip seniai, nereiškia, kad labai daug laiko praleidžia kartu. „Visą laiką nuolat suryja vaikai. Nors mes vedę jau seniai, bet 4 metus nesame praleidę nė savaitgalio, nė paros tik dviese. Kartu visada yra vaikai. Mažoji, kuri prieš metus tapo vyresniąja sesute, ir 1 metų sūnus. Taigi, šis savaitgalis mums abiem buvo ypatingas, nes pagaliau pabuvome iš tiesų dviese“, – šypsosi moteris.

Planavo iš anksto

Kaip sako Agnė, į tokią kelionę ji leidosi suplanavusi gerai pailsėti. Tačiau tam reikėjo labai daug padaryti iš anksto. Andrius dirba, o Agnė paprastai dirba namuose – užsiima su vaikais. Taigi, jie nėra pratę laiko leisti su auklėmis. Giminių nėra, kurie galėtų prižiūrėti du mažus vaikus. Galiausiai, norisi tikrai patikimos priežiūros, tokios, kuri reikštų, kad vaikai yra visiškai saugūs, kad viskas gerai. Tad Reikėjo surasti auklę vaikams. O būtent savaitgaliui ją rasti visuomet sunkiau, nes auklės, kaip ir kiti žmonės, labiausiai nori dirbti būtent darbo dienomis. Taigi, ir mokėti jai teko daugiau, kad pabūtų. Rinktis reikėjo iš kelių, kiekviena atrodė savaip gera ir savaip keista. Dar reikėjo susirasti maudymosi kostiumėlį – jau seniai Agnė neleido laiko kurorte ir SPA centre. Reikėjo ir chalato, šlepečių. Buvo jie likę nuo ligoninės, tačiau norėsi naujų asociacijų, tad ir pirkti teko naujai. Visa tai šiek tiek nuteikė tai kelionei. Žinoma, Agnė taip pat dar ir nuėjo prieš tai į kirpyklą, persidažė ataugusias plaukų šaknis, salone pasidarė manikiūrą ir pedikiūrą. Juk reikės būti baseinuose, pirtyse, kur kūno nepuoš gausa papuošalų ar drabužių, tad kūnas turi būti gražus.

Poilsis Birštone

Skaityti toliau

Dažni seno automobilio gedimai

Ar kada nors pagalvojote, kad automobilio stiklų remontas yra gana dažnas reiškinys itin senuose automobiliuose?

Stiklų keitimas

Stiklų remontasNesvarbu, ar tai automobilių stiklai Klaipėdoje, ar Kaune, ar Vilniuje. Tačiau mašinoms tikrai dažnai tenka keisti stiklus, ir pagrindinė to priežastis būna įvairios avarijos. Pakanka nesmarkiai stuktelėti, kad kažkuris stiklas suskiltų. Stiklai, esantys priekyje ir gale, visada turi tvirčiausius, patvariausius parametrus, tačiau ten irgi yra ką veikti. O štai stiklai, kurie yra šonuose, dažnai ir lengvai sudaužomi. Jie gali dūžti tiek per kažkokią nedidelę avariją, tiek esant elementariam įsilaužimui į mašiną, kada su akmeniu ar kitu kietu daiktu išgrūdamas stiklas ir paimama tai, kas yra salone, ir kas suviliojo užpuoliką.

Važiuoklė

Dar vienas gedimas, kuris dažnai lydi mašiną, tai yra važiuoklės bėdos. Jų gali būti tikrai įvairių, tad nereikia nustebti, kad su važiuokle galima kankintis labai ilgai. Kuo žmogus ilgiau važinėja, tuo daugiau bus bėdų. Galima teigti, kad seniems automobiliams važiuoklė tiesiog genda nuolat, ir nieko čia jau nepadarysi. Taigi, kadangi taip yra, tenka su tuo susitaikyti ir dirbti dėl to kuo daugiau.

Išvaizda

Skaityti toliau