Nesutarė, ar turi sumokėti už perdaromą darbą

Ieškant teisingumo, nebūtinai reikia iškart kreiptis į teismą. Kai kuriuos dalykus galima padaryti tiesiog stengiantis surasti kompromisą ir paprastesniais būdais. Pavyzdžiui, https://www.medijuok.lt/ siūlo teisminę mediaciją, kurios metu yra nagrinėjama situacija teisiniais pagrindais ir pateikiama galima bylos baigtis, įsivaizduojant, kad ji būtų sprendžiama teisme. Į čia ir kreipėsi dizainerė, kaltindama reklamos agentūrą dėl priverstinio perteklinio darbo ir nesumokėto uždarbio.

Susitarė daryti užduotis, kurios įtiktų agentūros atstovei

Teisinės konsultacijosŠia teismine mediacija dizainerė susidomėjo, nes pati, kaip sakė, yra nekonfliktiška, nenori eiti į teismus, tiesiog nori teisybės. Konfliktas kilo dėl keleto plakatų, kuriuos turėjo padaryti dizainerė. Tam tikram projektui, reklamos agentūrai reikėjo padaryti kelis plakatus, kurie vėliau keliautų ministerijoms. Buvo pasamdyta laisvai samdoma dizainerė plakatams sukurti. Projektų vadovė iš agentūros susitarė, kad tai ji ir bus atskaitomasis asmuo, kuris nuspręs, ar projektas padarytas gerai, ar blogai, dizainerė pagal tai padarys, o vėliau šiuos plakatus agentūros atstovė siūlys ministerijai, kuri yra agentūros klientė.

Viskas tiko, pinigai buvo sumokėti

Skaityti toliau

Kaip pagal KET skirstomos automobilių šviesos

Tam, kad galėtumėte važinėti saugiai pagal visas KET taisykles, automobiliu lemputes reikia turėti tvarkingas kiekvienoje apšvietimo sistemoje. Kiek ir kokių šviesų, matomų iš išorės, o ne salone, turi automobiliai?

Dienos šviesos

Profesionalios lemposŠias šviesas išrado Skandinavijoje, kur ėmus naudoti dienos šviesas, itin sumažėjo avaringumo skaičius. Nuo 2011 m. Lietuvoje taip pat privaloma naudoti automobilyje įrengtas dienos šviesas. Jeigu kas nors neveikia, pasikeisti ar nuspirkti galima čia: https://www.autosviesos.lt/xenon-lemputes. Senesnėse mašinose dienos šviesų nėra, todėl galima naudoti artimųjų žibintų šviesas. Tuomet švies ir automobilio galinės artimosios šviesos. Dienos šviesų atskirų privalumas tas, kad jos ir švies tik priekyje. Dienos šviesą būtina naudoti šviesiuoju paros metu.

Artimosios žibintų šviesos

Artimosios žibintų šviesos naudojamos tamsiuoju paros metu, o tai laikas, kada tik ima leistis saulė, nuo tada, iki kada ima kilti. Tad ne visiškai sutemus įsijungiame artimus žibintus, o kai tik ima temti arba dar nėra pilnai išaušę. Šios šviesos apšviečia maždaug 40 – 50 metrų kelio ruožą, todėl saugus rekomenduotinas greitis su artimosiomis šviesomis yra 50 km per valandą, nors galima važiuoti ir greičiau, nėra draudžiama.

Tolimosios žibintų šviesos

Skaityti toliau