Namų virtuvė – vieta, kur renkasi šeima, draugai, artimieji. Čia yra gaminama, valgoma, bendraujama. Kadangi šioje patalpoje vyksta maisto gaminimo procesai, jos interjeras, baldų bei buitinės technikos pasirinkimas turi didelę reikšmę namų gyventojams. Vienas pagrindinių maisto gaminimo elementų – jo kepimas orkaitėje ant kaitlentės. Jos būna dujinės, elektrinės bei indukcinės. Panagrinėkime kiekvieną kaitlenčių rūšį ir aptarkime jų privalumus bei trūkumus.
Dujinės kaitlentės yra ekonomiškos, primenančios tradicines virykles. Kai kurios jų turi automatinį liepsnos įjungimą, todėl nereikia naudoti degtukų, o tai yra labai patogu šeimoje esant jaunesniems žmonėms, norintiems pasišildyti maisto. Prie tokių kaitlenčių yra montuojama dujų nuotėkio apsauga. Kaitlenčių paviršius gali būti juodo grūdinto stiklo, emaliuoto metalo arba nerūdijančio plieno. Ant tokios kaitlentės paruoštas maistas įgauna subtilų skonį, nes kepamas tiesiogiai ant ugnies.