Ką reikia žinoti apie reabilitacijos priemonių pirkimą?

Reabilitacija neabejotinai yra labai reikalinga įvairiais atvejais, kai reikia pacientui padėti atgauti sveikatą ir sustiprinti kūną. Tam naudojamos įvairios priemonės, kaip masažo stalai ir vonios, treniruokliai ir kitos priemonės apie kurias galite daugiau sužinoti apsilankę https://www.rehastar.com interneto svetainėje. Į ką reikia atkreipti dėmesį renkantis tokias prekes?

RehastarJeigu jus domina reabilitacijai skirtos priemonės, tai reikia apsilankyti skirtingose parduotuvėse, kuriose prekiaujama tokia įranga ir apžiūrėti, kas siūloma t.y. pažiūrėti, koks yra asortimentas. Šiuo metu tokias prekes galima pirkti ne tik fizinėse parduotuvėse, bet ir internetu. Tereikia surasti reabilitacijos įranga ir prekėmis prekiaujančią internetinę parduotuvę. Ieškant tinkamos parduotuvės galima paieškoti atsiliepimų iš buvusių pirkėjų. Tai patogu daryti naudojantis interneto paieška arba galima pasidomėti tokios įrangos forumuose. Visais atvejais informacijos rinkimas ir prekių pasiūlos apžiūra padės jums sužinoti į ką reikia kreipti dėmesį renkantis.

Skaityti toliau

Kaip išsirinkti komercines patalpas?

Komercinis NTVerslo plėtra Vilniuje kasmet didėja, todėl tampa aktualu ir kur dirbti. Šiuo metu siūlo patalpas komercijai ne viena įmonė, todėl norintys tokių patalpų ras pakankamai didelį pasirinkimą. Reikia rinktis tinkamas patalpas atsižvelgiant į tam tikrus pirkėjui svarbius kriterijus.

Vieta renkantis, kur bus vykdoma veikla, yra labai svarbi. Pagalvokite apie tai, kad netinkamai parinktoje vietoje gali būti, kad nesulauksite pakankamai daug klientų arba negalėsite patogiai naudotis vieta, kurioje bus jūsų veikla vykdoma. Kartais yra daroma labai didelė klaida, kuomet pasirenkama pigi vieta, kuri netinka, tačiau viską nulemia maža kaina. Verčiau rinktis tinkamą vietą pagal kitų kriterijų tinkamumą, bet ne pagal kainą. Taigi, pirmiausia pagalvokite kurioje Vilniaus vietoje jums bus strategiškai patogu vykdyti savo veiklą. Tuomet ten ieškokite, kas siūlo komercines patalpas. Beje, šiuo metu labai patogu, nes tais atvejais, kai negalite įsigyti arba nenorite kol kas pirkti patalpų komercinės veiklos vykdymui, tai galima surasti, kas tokias patalpas nuomoja. Taigi, kaina tokiu atveju nėra labai svarbi, kai yra galimybė ne pirkti, o išsinuomoti. Be to, tai gali būti labai gera galimybė sužinoti ar toje vietoje jums tikrai tinka visos sąlygos. Tai naudinga daryti prieš perkant brangiai kainuojančias komercines patalpas.

Skaityti toliau

Kodėl reikalingos vasarinės padangos?

Skirtingų metų laiku turime skirtingus orus. Žiemą kelias yra slidus, vasarinės padangos visiškai netiks, o vasarą netiks žieminės padangos. Yra ir universalių padangų, kurios tinka visu laiku bei visokiu oru. Visgi, dažniau žmonės keičia padangas pagal skirtingą sezoną. Padangos yra skirstomos įvairiai. Dažniausiai tai yra žieminės padangos, vasarinės padangos bei lietaus padangos. Vasarinės padangos yra reikalingos, nes vasarą kelias yra sausas, todėl netinka nei žieminės, nei lietaus padangos. Norint žinoti kokios padangos internetu pigiau yra ir kokiai kelio dangai tinka, reikia žiūrėti į papildomus žymėjimus. Tam tikros raidžių kombinacijos reiškia tam tikrus dalykus, simboliai AW ir AS reiškia, jog padangos yra universalios ir tinka bet kokiu metų laiku ir taip toliau, kitos raidės reiškia purvą, sniegą, saulę, snaigę ir panašiai.

Kokios vasarinių padangų kainos?

Vasarinės padangosVasarinės padangos yra naudojamos vasaros metu arba temperatūrai pasiekus +7 laipsnius. Jų kainos labai svyruoja. Galima įsigyti už keliasdešimt eurų, tačiau itin išskirtinės padangos gali kainuoti gerokai brangiau. Ne pačios aukščiausios kokybės padangas galima įsigyti už 20 eurų, tačiau šios padangos netarnaus Jums labai ilgai ir gali būti itin nekokybiškos. Vasarines padangas galima įsigyti ir už 700 eurų. Šios padangos nebūtinai bus pačios aukščiausios kokybės ir vertos šios kainos, jos gali tiesiog būti labai žymaus gamintojo ir galite tiesiog permokėti už padangas. Geriausia tiesiog rasti kainą tarp šių sumų, tokiu atveju Jūs įsigysite itin kokybiškas padangas, tačiau tuo pačiu ir nemokėsite per daug vien už gamintojo vardą. Padangų kainą lemia ne tik kokybė, tačiau ir matmenys bei kiti svarbūs dalykai.

Kaip numatyti, jog reikia keisti vasarines padangas?

Skaityti toliau

Baidarių nuoma: ką reikia žinoti?

BaidarėsBaidarių nuomotojai kasmet sulaukia vis daugiau užsakymų, todėl daugeliui tampa aktualios ne tik baidarės nuomai, bet ir maršruto pasirinkimas bei nakvynės rezervacija. Kiekvienas norintis plaukti baidarėmis turi žinoti tam tikrus patarimus, kurie leis tinkamai suplanuoti šias pramogas. Kas svarbu planuojant plaukti baidarėmis?

Pagalvokite, kiek laiko norėsite plaukti? Vieni plaukia vieną dieną, kiti renkasi plaukimus su nakvynėmis. Jeigu jūs norite plaukti ilgiau, kaip vieną dieną arba po pirmos dienos plaukimo norite pailsėti kur nors gamtoje, tai reikia žinoti, kad yra specialios baidarių stavyklavietės, kuriose galima tai padaryti. Svarbu žinoti, kad kiekvienas gali pasirinkti tinkamą nakvynės vietą. Vieni rinksis miegojimą stovyklavietėse po atviru dangumi, o kiti norės miegoti sodyboje. Tiesa, vietų, kuriose galima apsistoti, pasirinkimas priklauso nuo to, kuriuo maršrutu plaukiate. Norėdami išsirinkti tinkamą vietą nakvynei, turite išsirinkti maršrutą.

Skaityti toliau

Greitieji kreditai: 2019–2020 m. apžvalga

Greitieji kreditai – nedidelės vertės trumpojo laikotarpio vartojimo paskolos – didžiausią piką pasiekė 2013–2015 m. Galima pastebėti, kad greitųjų kreditų banga šiek tiek atslūgo kartu su euro įvedimu. Iki tol buvo ypač populiaru skolintis kelių šimtų litų sumas, grąžinamas per trumpiau nei 12 mėn. 2015-aisiais vidurinė skolinama suma išaugo iki 600 eurų. Kaip kito skolinimo(si) tendencijos ir ar greitieji kreditai vis dar egzistuos rinkoje ir 2020-aisiais?

Kreditai, gelbėję pristigus pinigų iki kito atlyginimo

Greitieji kreditai, įprastai ne didesni nei 290 eurų, buvo suteikiami itin paprastomis sąlygomis, tad daugelis nesidrovėdavo skolintis, jei iki algos pristigdavo vos kelių dešimtinių. Kreditų bendrovės atlaidžiai vertino klientų mokumą: greituosius kreditus gana lengvai galėjo gauti net ir niekur nedirbantys, jokių oficialių pajamų neturintys bendrovių klientai.

KreditaiValdžią skubiai griebtis su kreditų išdavimu susijusių įstatymų pakeitimų paskatino vis dažniau žiniasklaidoje pasigirsdavusios istorijos, kaip kelis ar keliolika kreditų paėmę žmonės netekdavo viso turto ir įklimpdavo į skolas. Dažnai nė 1000 Lt nesiekusios sumos per 5–6 mėn. patrigubėdavo ir įvarydavo kreditų gavėjams siaubą. Panašiu metu aktyviau pradėta teikti ir paskolų refinansavimo paslauga, kai viena bendrovė suteikia paskolą palankesnėmis sąlygomis, o pinigai grąžinami ankstesniems kreditoriams ir nuo šiol įmokos mokamos vienai bendrovei.

Kodėl greitieji kreditai prarado pozicijas?

Viena pagrindinių priežasčių, kodėl greitieji kreditai galėjo tapti mažiau populiarūs – 2016 m. vasario 1 d. priimtos greitųjų kreditų rinką griežtinančios įstatymų pataisos. Jose:

  • pakoreguoti reikalavimai vartojimo kreditų reklamai;
  • nustatyta, kokia informacija turi būti suteikiama sudarantiems vartojimo kredito sutartis;
  • pradėtos reglamentuoti palūkanų normos;
  • pradėtos griežčiau vertinti kreditų gavėjų pajamos;
  • nustatyta, kad mėnesio įsipareigojimai negali viršyti 40 proc. asmens pajamų;
  • pakoreguoti reikalavimai sutartims;
  • nustatyta nauja ginčių nagrinėjimo tvarka ir kt.

Skaityti toliau