Kaip atrodo profesionali turistinė apranga?

AICProfesionalios turistinės aprangos gamybai naudojamos aukštos kokybės, trinčiai ir aplinkos poveikiui atsparios medžiagos, užtikrinančios drabužių ilgaamžiškumą, patogų dėvėjimą ir maksimalų komfortą. Kad būtumėte tikri rūbų kokybe, rinkitės patikimą pardavėją. Lietuvių įvertinta parduotuvė Armijai ir civiliams siūlo plačią drabužių pasiūlą, atitinkančią individualius keliautojų poreikius, vyrų ir moterų reikalavimus.

Turistinių drabužių skirtumai

Turistinė apranga pasirenkama priklausomai nuo planuojamos kelionės trukmės, jos pobūdžio, oro sąlygų ir keliautojo poreikių. Viena dažniausių pradedančiųjų turistų klaidų – dėmesys drabužių kiekiui, nevertinant jų kokybės. Įprasta į kelioninę kuprinę prisikrauti daugybę drabužių, kurie tik užima vietos, tačiau nesuteikia realios naudos – paprastai tokia apranga yra nepatogi ir nepritaikyta ilgoms kelionėms.

Siekiant realizuoti individualius keliautojų poreikius, turistams siūloma itin didelė drabužių pasiūla: striukės, džemperiai, megztiniai, kombinezonai, kostiumai, kelnės, švarkai, šortai, liemenės, marškiniai, kojinės, pirštinės, kepurės, drabužių komplektai ir speciali neperšlampama apranga. Jei planuojama šalta kelionė, jums reikės termo drabužių, šildančių apatinių ir aplinkos veiksniams atsparių viršutinio sluoksnio rūbų.

Skaityti toliau

Vaizdas per stoglangius

Stogo langaiSkirtingiems namams – skirtingi stoglangiai. Taip būtų galima apibūdinti stoglangių pasirinkimus. Pro skirtingus stoglangius gali matytis ir skirtingi vaizdai

Miesto stoglangis

Tokius stoglangius matome filmuose. Jie būna palėpės tipo kambariuose ir gana žemai, kad matytųsi miesto panorama. Iš tiesų, žavinga per stogo langelį matyti kitus stogus. Tai primena apie civilizacijos stebuklus. Gyvendami civilizacijoje, matome ją per langus, o ne esame užsibarikadavę savo tamsiuose namuose. Per filmus matome vaizdų, kai per stoglangį atsiveria vaizdas į šviečiančius daugiaaukščius ir dangoraižius, ypatingai Niujorke.

Stoglangis – kelias į terasą

Kai stoglangis yra tikrai didelis ir leidžiasi žemyn, per jį galima išlipti ir į terasą. Tai jau visai netradicinis modelis, tačiau daug kam jis gali atrodyti iš tiesų žavingas. Taigi, jeigu anksčiau dar negalvojote apie tokį pasirinkimą, metas pamąstyti apie itin daug šviesos suteikiantį stoglangį. Beje, kuo stoglangis didesnis, tuo kambaryje bus šilčiau. Net ir žiemos metu per jį gali patekti daug saulės spindulių ir natūraliu būdu sušildyti kambarį.

Stoglangis į mišką

Skaityti toliau

Kokia techninė įranga reikalinga lentpjūvėje

Lentpjūvė VilniujeKiekvienos lenpjūvės viduje galima rasti nuoširdžiai besidarbuojančius žmones, tačiau vien žmonių nepakanka. Jie rankomis nedirbs – reikia įrankių.

Elektriniai įrankiai

Siekiant sutvarkyti medieną, lentpjūvės turi turėti įvairius pjūklus Tai bus ir belaidis grąžtuvas, ir siaurapjūklis, ir šlifuokliai, ir diskinis pjūklas, elektrinis gręžtuvas, taip pat elektrinis oblius, juostinis šlifuoklis, kampinis pjūklas. Kai kurie iš šių pjūklų tiesiog atrodys kaip staklės, tačiau su kiekvienomis naudotis reikės skirtingai. Galima pasakyti, kad beveik visi darbai, kurie atliekami su paprastais įrankiais, taip pat gali būti atliekami ir su elektriniais. Daugeliu atvejų, būtent elektriniai įrankiai kelia lentpjūvės efektyvumą, taupo laiką ir leidžia tam tikrus darbus su mediena atlikti kur kas greičiau.

Matavimo bei žymėjimo įrankių rinkinys

Dirbant su medžiu, ypatingai, jeigu ne tik pjaustoma, bet ir kažkas kuriama iš medžio, reikia siekti tikslumo. Mediniai dirbiniai gaminami pagal tam tikrus parametrus, brėžinius. Dėl to reikia ir žymėjimo bei matavimo įrankių. Tai gali būti pirmiausia „T“ formos liniuotė, kuri turi slankiojančias dalis ir dėl to leidžia lengvai rasti reikiamas vietas. Taip pat svarbu ir mums pažįstamas į „F“ raidę panašus slankmatis. Jis yra naudojamas ir vidaus, ir išorės medienos gaminių matavimams. Taip pat matavimui prireiks ir tiesinės liniuotės, plieninės liniuotės, kombinuoto kampainio, nuožambiojo kampainio, stalo liniuotės, ruletės, reguliuojamo kampainio. Siekiant ypatingo tikslumo, reikės gulsčiuko, profilių matuoklio. Žymekliais galės būti yla, brėžiklis arba universalus peilis, kreidinė virvė, reguliuojamas brėžtuvas.

Rankiniai pjūklai

Skaityti toliau

Kaip susikalbėti su kompiuteriu?

Neįtikėtina, kad nors kiekvieno žmogaus namuose stovi kompiuterine technika, ir visi esame tiesiog pririšti prie kompiuterio ir kitų įrenginių, tik nedidelė dalis žmonių žino, kaip visa tai iš tikro veikia. Kaip iš tiesų kalbasi kompiuterine technika tarpusavyje, ir kaip su kompiuteriu susikalba žmogus?

Kompiuterio kalba

TechnikaPati pradinė kompiuterio kalba yra tiesiog elektromagnetiniai signalai. Tie signalai yra koduojami nulių ir vienetų simboliais. Tačiau dvejetaine sistema programuoti būtų neįmanoma, nes per sudėtinga. Todėl žmogus yra iš dvejetainės sistemos kodų sukūręs sau patogesnius bendravimo su kompiuteriu simbolius – atitinkamas programavimo kalbas. Pati paprasčiausia (kompiuteriui, ne žmogui) yra vadinamoji BASIC kalba, ir jeigu šį tekstą skaito kas nors, kas mokėsi vidurinėje mokykloje 90 – aisiais, prisimenate, kad per informatikos pamokas tekdavo į sąsiuvinius rašyti šia BASIC kalba užrašytas frazes. Toliau eina aukštesnio lygio programavimo kalbos, iš kurių viena pirmųjų į objektus orientuotų kalbų, leidusių daugybei žmonių dirbti suprantamiau ir efektyviau, buvo C kalba.

Aukštesnio lygio kalbos rašomos ir žmogui, ir kompiuteriui

Skaityti toliau